Vanhemmille

 

MITÄ PARTIO ON?

  • Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille.
  • Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.
  • Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.
  • Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.
  • Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä.
  • Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!
  • Partiota harrastetaan paikallisyhdistyksissä eli 850 lippukunnassa ympäri Suomen. Suomessa partiolaisia on 70 000 ja koko maailmassa 45 miljoonaa 216 eri maassa.
  • Partio on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa.
    Lue tarkemmin Suomen Partiolaisten sivulta kohdasta tutustu partioon”.

KIINNOISTUITKO? TULE MUKAAN TOIMINTAAN!

 Aikuiset ovat partiotoiminan mahdollistajia. Sudenpentujen ja seikkailijoiden johtajat ovat aina täysi-ikäsiä, 18 vuotta täyttäneitä aikuisia. Lepsämän Partion toiminta perustuu täysin vapaaehtoistyöhön. Mitä enemmän mukana on aikuisia johtajia, sitä suuremmalle määrälle lapsia ja nuoria voimme tarjota toimintaamme.

Monilla meistä aikuisista on omia lapsia mukana tai tulossa toimintaan mukaan. Varma keino saada lapsesi mahtumaan mukaan toimintaan on, että sinä aikuisena tulet iloiseen joukkoomme mukaan itsekin! Joten, otappa yhteyttä meihin, katso yhteystietomme täältä.

LISÄTIETOJA

Haluatko tietää partiosta ja partio-aatteesta enemmän? Suomen Partiolaisten sivulta löydät paljon lisätietoa. Mikäli jokin asia ei selvinnyt tai vaatii lisäselvennystä ota yhteyttä johtajistoomme. Kerromme mielellämme lisää!